Welkom bij Mac Ghandor Easy Living » Geschreven stukken voor hondenenpuppies.nl

 

Geschreven stukken voor hondenenpuppies.nl

Er is mij gevraagd om af en toe een leuk stukje te schrijven voor de website hondenenpuppies.nl. Dat heb ik met beide handen aangegrepen en doe dit met veel plezier. Honden en Puppies is een website met veel informatie over alle soorten honden. Hier worden allerlei onderwerpen behandeld die door meerdere honden liefhebbers worden aangeleverd. Leuk om te lezen en u vind hier veel tips en informatie zoals hondenshows,opvoeding,nieuws,etc. Het bezoeken van deze site is beslist de moeite waard.. en link naar deze site vind u op mijn linkpagina of u klikt hier

 

Home » Berner Sennen >schrijver Wil Kettmann

Berner Sennen liefhebber stelt zich voor

27-07-2010

berner sennenhondenMij is gevraagd om voor deze geweldige site af en toe een stukje te schrijven over het leven met een Berner Sennenhond. Ik wil dat met veel plezier doen, en wil jullie dan ook met regelmaat op de hoogte houden over onze geweldige Berner Senner Mac Ghandor Easy Living.

 

Natuurlijk wil ik mij en mijn familie eerst even voorstellen. Wij zijn Wil & Jeanet Kettmann en wonen op de rand van Zoetermeer tegen de landelijke gemeente Benthuizen waar veel recreatiegebieden liggen, zoals: De Benthuizenplas, Noord AA, de Wijde AA en niet ver hier vandaan het Baleibos die ontstaan is in 1995 na de opheffing van de Floriade.

Hondenstrand
Ook zijn wij veel te vinden op het hondenstrand Beach-End  in Noordwijk, waar de hond het hele jaar vrij mag rond lopen. Wij hebben twee geweldige dochters  Sandy en Bonny en ondertussen drie kleinkinderen: Quinten, Milena en Bradley.

 

De Berner Sennen rashond
In 1999 kwamen we op de wintersport in aanraking met het geweldige ras de Berner Sennen hond.

Na veel informatie te hebben gelezen over dit ras besloten wij om te gaan zoeken naar een Berner Sennen pup . Onze eerste Berner werd op 8 februari geboren uit een nestje van Boss Bonito van de Barking Bunch en Layka. Wij hebben haar Bayla genoemd. Bayla was een zeer aanhankelijke en rustige Berner Sennen ( teef )was altijd bij ons en ging graag mee met ons naar Zwitserland waar zij meerder malen is geweest, en veel plezier heeft gehad samen met ons

Helaas werd Bayla na haar 7e jaar ernstig ziek (Lymfklierkanker) en hebben wij een besluit moeten nemen om haar niet te laten lijden en haar bij de dierenarts te laten inslapen. Wij zullen haar nooit vergeten !!!

De leegte die ontstond na het overlijden van Bayla was niet te beschrijven dus zijn wij gaan zoeken naar een nieuwe Berner Sennen. Na de ervaring die we hadden met Bayla zijn we op zoek gegaan naar een goede bloedlijn en kwamen zo met meerdere erkende fokkers in aanraking. Zo ook kwamen wij terecht bij de kennel van Hans en Lisa Roeters  Easy-Living in Balen. (België) daar werd op 21 mei 2007 uit een nestje van Arrkan van ’t Maroyke en Babushka Easy Living  Ghandor Easy-Living geboren. Zijn roepnaam is Mac.
Ghandor (stamboomnaam) heeft nog 6 zusjes en een broertje waarvan een zusje Georgiana Easy Living inmiddels Nederlands kampioen 2010 is geworden

Mac heeft een temperament,waaks en onbevreesd karakter, loopt zeer grote afstanden en is vol energie. Mac Ghandor kan zeer goed met kleine kinderen overweg. Is thuis erg rustig totdat de bel gaat……………!!

Berner Sennen Hondenshows
Inmiddels heb ik wat hondenshows gelopen via de Nederlandse Berner Sennen vereniging en daar is Mac met een veel belovend en een zeer goed uitgekomen. Van diverse Berner Sennen liefhebbers kreeg ik te horen uit binnen en buitenland dat ik hier beslist mee moet door gaan. Dat wilde ik ook graag maar doordat Mac een paspoort uit België heeft en ik als  ik Nederland woonachtig ben wordt ik uitgesloten voor de shows voor de Nederlandse kampioenschappen.

Ook zijn er al diverse aanmeldingen van Berner Sennen kennels om Mac te gebruiken als dekreu. Mac zal dus moeten integreren. Inmiddels heb ik uit België het exportstempel op zijn stamboom staan. Deze ga ik nu opsturen naar de Raad van Beheer met het verzoek hem over te schrijven naar een Nederlands Stamboek…….. Ik houd jullie hiervan op de hoogte…… 

Wordt vervolgt,

Wil Kettmann
Mac-ghandor-easy-living.jouwweb.nl

Home » Berner Sennen >schrijver Wil Kettmann

Berner Sennen Mac Ghandor Easy Living zwemt tussen de zwanen

01-08-2010

berner sennen zwemtIedere dag mag ik, Berner Sennen Mac Ghandor een heerlijk stuk met mijn baas rennen langs de Benthuizenplas in Zoetermeer. Ik doe dat heel graag en duik dan af en toe het water in om mij af te koelen.

 

Ik behoor tot de Berner Sennen honden die wel  graag zwemmen. De meeste van mijn soortgenoten houden het bij pootje baden. Nou dat vind ik niks hoor, ik haal stokken, flesjes en ballen uit het water voor mijn baas en vind dat geweldig om te doen. We zijn ook onafscheidelijk .

Maar wat gebeurde er tijdens mijn heerlijke zwemavontuur : Ik kwam moeder zwaan,vader zwaan en de 5 kinderen tegen in het water nou dat werd me een lol.. Die  zwanen hebben helemaal geen begrip voor Berners en jaagde mij weg.

Berner Sennen met zwaan

Ik heb ze nog verteld dat ik geen kwade bedoelingen had maar daar trok vader zwaan zich niets van aan en kwam blazend om mij af…..Het is dat mijn baas me terug riep anders had ik gewoon blijven staan want ik ben voor niets bang. Achteraf wel goed van hem hoor want hij kwam wel heel erg dicht bij

Home » Berner Sennen  >schrijver Wil Kettmann

Berner Sennen vermist in Loon op Zand

03-08-2010

Berner Sennen hond BokesOnze Berner Sennen Bokes is op Zondag 25 Juli rond 16 uur vermist, hij was maar eventjes naar buiten, omdat mijn  vrouw iets ging halen uit de atelier.

 

En ze draait om en onze hond is vertrokken, meteen de omgeving afgezocht en niet kunnen vinden. Het is net of hij is meegenomen.

Bokes was al erg honkvast en ging niet ver van ons huis, maarja als hij al drang had naar loopse teefjes dan kan hij ook zo weg zijn.

Mooie berner sennen

Bokes had een groene leger kleur stoffige halsband om. Hij is heel erg lief van karakter en inmiddels 9 mnd oud.

Alvast bedankt,

Eric

Heb je iets gezien of weet je waar hij is mail naar: info@de-mussenberg.nl

Home » Berner Sennen >schrijver Wil Kettmann

Vermiste Berner Sennen waarschijnlijk ontvoerd naar België

08-08-2010

Wij hebben een tip gekregen dat Bokes onze Berner Sennen is gestolen en mee is genomen naar Belgie, vlak over de grens.Wij hebben nog geen benul waar precies of welke richting maar dat het wel via Goirle is gegaan.

 

Hij is door 2 Belgische mannen mee genomen in een Jeep met Belgisch kenteken. Het zijn 2 mannen rond de 30 jaar en waarschijnlijk zijn het woonwagenkamp bewoners. Onze berner Bokes is waarschijnlijk bedwelmd met een doek (Ether) en daarna in de wagen gelegd. Hij is mee genomen voor de verkoop (dus niet voor de fok).

Meer weten wij nog niet, maar als er meerdere tips komen dan kunnen wij er misschien achter komen waar hij naar toe is. Of er woonwagenkamp is waar ze de ruimte hebben om honden vast te houden ed. of dat er in Belgie mensen zijn die weten dat er zulke praktijken plaats vinden en er mee te maken hebben gehad.

Hopelijk zijn er mensen die op zoek zijn naar Berner Sennenhond die zo’n hond willen kopen en misschien onze hond kopen. Als jullie een groot hart hebben en onze hond dan terug kunnen geven, dan betalen wij jullie deze centen terug en met rente uiteraard.

Als er mensen zijn die hun slag hieruit willen slaan, wij kennen onze hond. Dus kom niet met een ander Berner Sennen aanzetten….want anders.

Ik hoop iets te horen zodat ik actie kan gaan nemen.

Alvast iedereen bedankt.

Groet Eric

Home » Berner Sennen >schrijver Wil Kettmann

Berner Sennen Mac Ghandor Easy Living krijgt Nederlandse Stamboom

07-09-2010

Raad van Beheer controleert Berner
Eindelijk is het dan zover, Mac Ghandor heeft een Nederlandse stamboom gekregen. Nadat wij zijn Belgische Stamboom hebben verstuurd op 29 juli 2010 is er vandaag 7 september 2010  een controleur van de Raad van Beheer langs geweest om zijn reeds aanwezige chip te controleren.  Dit natuurlijk met een goed resultaat.

 

U ziet het is een lange wachttijd voor dat u de juiste papieren weer in uw bezit heeft. De reden van deze overschrijving is dat wij weer hondenshows willen gaan lopen in Nederland en Mac Ghandor willen beschikbaar stellen als dekreu via de erkende rasvereniging van de Berner Sennen de N.B.S.V.  Als eigenaar van een hond met een buitenlands stamboomnummer en wonende in Nederland wordt je uitgesloten van de hondenshows.

Zijn nieuwe stamboomnummer wordt: Ghandor Easy Living  N.H.S.B. 2804091
Eigenaar: W.H.L Kettmann
Fokker:    Easy Living kennel Balen/België

Hoe gaat het importeren van een rashond in zijn werk?

Als u een rashond importeert uit het buitenland, geldt een aparte procedure voor inschrijving in de Nederlandse stamboekhouding. De eigenaar moet de originele FCI erkende stamboom én eventuele bijbehorende papieren, voor alle zekerheid: aangetekend, toesturen aan de Raad van Beheer, postbus 75901, 1070 AX Amsterdam.

In een brief geeft u aan op wiens naam en adres de hond moet komen te staan. Op de originele stamboom worden gegevens aangebracht, dus een kopie sturen voldoet niet. Maak wel een kopie, maar houd die zelf, voor alle zekerheid. Voor het inschrijven zijn inschrijvingskosten verschuldigd. De Raad stuurt u daarvoor een nota. De kosten voor ons waren Indentificatie importhond € 42,50, registratie Import NHSB   € 21,50 de totale kosten waren dus  € 64,00.
 
De afdeling Importhonden controleert of de stamboom afkomstig is van een door de FCI erkende stamboekhouding. Is alles in orde dan krijgt de eigenaar een ontvangstbevestiging, zodat de hond voorlopig als geaccepteerd kan worden beschouwd. Zijn de inschrijvingskosten ontvangen, dan komt een identificeerder van de Raad van Beheer controleren of de hond voldoet aan de op de stamboom vermelde identificatie.

Berner Sennen chip controle

De hondenchip uitlezen
Als een in het land van herkomst geplaatste en op de stamboom vermelde chip bij de dierenarts niet leesbaar zou zijn, mag er ook dan geen andere bijgezet worden. De Raad kan die chip namelijk met speciale apparatuur die ook niet-ISO transponders kan lezen wel opsporen.  Vervolgens wordt de stamboom gecontroleerd op zijn juistheid en afhankelijk van de afstamming wordt de hond ingeschreven in het hoofdstamboek dan wel één van de bijlagen.
 
Na 1 november 2006 ontvangt u een registratiebewijs met uw gegevens als nieuwe eigenaar. Op de originele buitenlandse stamboom wordt een stempel gezet met de datum, het NHSB nummer en de tekst “import Nederland”. De adresgegevens van de eigenaar worden niet meer op de buitenlandse stamboom vermeld