Over ons

Wij zijn Wil & Jeanet Kettmann en wonen op de rand van Zoetermeer tegen de landelijke gemeente Benthuizen waar veel recreatiegebieden liggen, zoals: De Benthuizenplas,  Noord AA,  de Wijde AA en niet ver hier vandaan  het Balijbos die ontstaan is in 1992 na de opheffing van de Floriade. Ook zijn wij veel te vinden op het hondenstrand Beach-End  in Noordwijk, waar de hond het hele jaar vrij mag rond lopen. Wij hebben twee geweldige dochters  Sandy en Bonny en ondertussen drie kleinkinderen :Quinten,Milena en Bradley.

In 1999 kwamen we op de wintersport in aanraking met het geweldige ras de Berner Sennen hond.Na veel informatie te hebben gelezen over dit ras besloten wij om te gaan zoeken naar een Berner Sennen pup . Onze eerste Berner werd op 8 februari geboren uit een nestje van Boss Bonito van de Barking Bunch en Layka.Wij hebben haar Bayla genoemd. Bayla was een zeer aanhankelijke en rustige Berner Sennen ( teef )was altijd bij ons en ging graag mee met ons naar Zwitserland waar zij meerder malen is geweest, en veel plezier heeft gehad samen met ons. Helaas werd Bayla na haar 7e jaar ernstig ziek (Lymfklierkanker) en hebben wij een besluit moeten nemen om haar niet te laten lijden en haar bij de dierenarts te laten inslapen. Wij zullen haar nooit vergeten !!!

De leegte die ontstond na het overlijden van Bayla was niet te beschrijven dus zijn wij gaan zoeken naar een nieuwe Berner Sennen. Na de ervaring die we hadden met Bayla zijn we op zoek gegaan naar een goede bloedlijn en kwamen zo met meerdere erkende fokkers in aanraking. Zo ook kwamen wij terecht bij de kennel van Hans en Lisa Roeters  Easy-Living in Balen. (België) daar werd op 21 mei 2007 uit een nestje van Arrkan van ’t Maroyke en Babushka Easy Living  Ghandor Easy-Living geboren. Zijn roepnaam is Mac. Ghandor heeft nog 6 zusjes en een broertje die u verder op de site kunt bewonderen (stamboom)

Mac heeft een temperament,waaks en onbevreesd karakter, loopt zeer grote afstanden en is vol energie. Mac Ghandor kan zeer goed met kleine kinderen overweg.Is thuis erg rustig totdat de bel gaat!!!

Tot ons groot verdriet is onze Mac na een korte ziekte op 9 maart 2011 overleden. Mac zijn lichaam maakte geen rodebloedlichaampjes meer aan , waardoor hij te weinig zuurstof kreeg. Zijn conditie liep zo snel terug dat wij hebben besloten onze Mac niet te moeten laten lijden. Mac is in huiselijke kring ingeslapen. De ziekte die Mac heeft gehad was volgens de arts niet erfelijk wij hadden gewoon heel veel pech.